kurdisk maträtt

Kurdisk kyckling och Potatis soppa (görs i telfonkastrull)

Du behöver:                               

2 st kycklingfiler

2-3 msk margarin/matolja

6-8 medelstora potatisar

2-3 msk tomatpure (1 msk kan vara stark tomatpure om det finns hemma)

1-2 tsk salt

1 tsk svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär kycklingfilen i tärningar. Lägg i margarin/olja i en teflonkastrull, ha på 5:an. Lägg sedan i kycklingen och 1dl vatten och låt kycklingen koka under lock tills den är genomkokt.
  2. Skala potatisen under tiden och hacka dem i tärningar. Lägg sedan i potatisen när kycklingen är genomkokt, rör om och låt det stekas ihop i 2 min och rör om.
  3. Lägg i tomatpuren och starkpure om det finns). Rör om ordentligt och lägg sedan i salt. Rör om och låt det stekas i 1-2 min.
  4. Lägg i vatten så det täcker ALLT i kastrullen och rör om och låt det koka hastigt på 6:an.
  5. När det kokat en stund, ca 10 min, kolla om potatisen är mjuk och smaka av, lägg i mer salt, krydda eller tomatpure om det behövs. Sen är det bara låta soppan koka i 5 min på 5:an och smaka av, känn på potatisen under tiden. När det smakar bra och potatisen är bra, stäng av värmen och lägg locket på sidan och låt det efterkokas.
  6. Servera med ris


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback