kurdisk maträtt
Kurdisk kyckling och Potatis soppa (görs i telfonkastrull)
Du behöver:
2 st kycklingfiler
2-3 msk margarin/matolja
6-8 medelstora potatisar
2-3 msk tomatpure (1 msk kan vara stark tomatpure om det finns hemma)
1-2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Gör så här:
- Skär kycklingfilen i tärningar. Lägg i margarin/olja i en teflonkastrull, ha på 5:an. Lägg sedan i kycklingen och 1dl vatten och låt kycklingen koka under lock tills den är genomkokt.
- Skala potatisen under tiden och hacka dem i tärningar. Lägg sedan i potatisen när kycklingen är genomkokt, rör om och låt det stekas ihop i 2 min och rör om.
- Lägg i tomatpuren och starkpure om det finns). Rör om ordentligt och lägg sedan i salt. Rör om och låt det stekas i 1-2 min.
- Lägg i vatten så det täcker ALLT i kastrullen och rör om och låt det koka hastigt på 6:an.
- När det kokat en stund, ca 10 min, kolla om potatisen är mjuk och smaka av, lägg i mer salt, krydda eller tomatpure om det behövs. Sen är det bara låta soppan koka i 5 min på 5:an och smaka av, känn på potatisen under tiden. När det smakar bra och potatisen är bra, stäng av värmen och lägg locket på sidan och låt det efterkokas.
- Servera med ris
Postad i Food