Någon dag ska detta bakas....

En gudomlig morotskaka!!!!! Har följt detta recept förut och jag kan säga det är den godaste morotskakan jag och min familj och vänner har ätit genom tiderna! Måste testas!!!! MÅSTE!!!

MOROTSKAKA

Ingredienser:
                              12 portioner
2 ägg
50 gr smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 dl finrivna morötter
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat (behövs inte, lägger i 2 tsk bakpulver istället)
1 tsk vaniljsocker

Ostkrämen
75 gr smör
3 dl florsocker
100 gr philadelphiaost
1,5 tsk vaniljsocker
1 msk pressad limesaft

Gör så här

1. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.

2. Vispa ihop smör och socker till en luftig smet. Blanda sedan i äggen och de torra varorna, när detta är väl blandat rör du ned de rivna morötterna.

3. Smörj och bröa ett bakplåtspapper i en ugnsform (ca 20*30 cm). Häll i smeten och grädda i 175 grader, 25-30 minuter. Kontrollera med en provsticka om kakan är färdig.

4. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper och låt den svalna.

Ostkräm

Vispa alla ingredienser till en ”fluffig” smet. Bred sedan ut ostkrämen på den väl avsvalnade kakan. Låt den färdiga kakan stå i kylen en halvtimme innan du skär upp den, ät och njut.

 

Tillagningstid: Morotskaka 1 timme

Receptet är från:
http://www.lyckasmedmat.nu/recept.asp?receptnr=69

Ris på kurdisk vis

Hej läsare.

Här kommer ett recept som är önskad av min systers kompis.
Så varsågod, här kommer det superenkla receptet på gott ris.

Du behöver:                 2-4 pers
3-4 dl rundris
6-8 dl vatten
1 msk matolja
1-2 tsk salt
1 kycklingbuljong/grönsaksbuljong

Gör så här:
1.
Häll i matoljan i en varm panna, gärna teflonkastrull. Låt matoljan bli varm.
2. Mät upp riset och tvätta riset i ett durkslag, och låt vattnet rinna av. Häll sedan över riset i kastrullen och låt det stekas i matoljan i 5 min, rör om samtidigt. Häll i salt. Låt det stekas på 6:an. Lägg i kyclkingbuljongen/grönsaksbuljongen.
3. Häll sedan i vattnet, om du gör 3 dl ris ska du ta 6 dl vatten, om du gör 4 dl ris så tar du 8 dl vatten.
4. Låt riset koka hastigt i 3 min, sänk sedan värmen till 2:an eller 3:an.  Riset är klart när det inte finns något vatten kvar. När det slutar koka då det småputtrar sänker du värmen till 1:an och låt det på ettan i 3-5 min. För att veta att det inte finns något vatten kvar, ta en sked och rör om lite på botten.
5. Lägg sedan på lock och låt riset vila i värmen.


Kycklingcocos gryta med wokgrönsaker

Hej Läsare :D

Detta recept är till alla som gillar kokos, kyckling och grönsöker i en gryta! Super gott.
Mina syskon älskar den och den är enkel att göra.

Kycklingcocos gryta med wokgrönsaker                                      2-4 pers

Du behöver: 

1-2 st kycklingfile
1 msk matollja
1 paket wokmix (400-500 gram)
1 paket sockerärtor
1/2 st paprika
1 st burk kokosmjölk
1-2 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk svartpeppar

Gör så här:

1.
Skölj och tärna kycklingen i bitar och lägg matolja i en kastrull (gärna av teflon) sedan kycklingbitarna. Låt kycklingen stekas på 5:an. Rör om och salta.
2. Skölj grönsakerna, skiva dem om de är för stora, och låt det kokas/stekas i en egen kastrull, så de blir mjuka, men låt dem inte bli för mjuka.
3. När kycklingen och grönsakerna har stekt/kokats klart, häll över grönskerna i kastrullen med kyckling och låt det stekas tillsammans, rör om, salta o peppra. Låt det stekas tillsammans i ca 10 min.
4. Häll sedan i kokosmjölken. Låt det kokas i ca 10 min under 5:an, och smaka av. Lägg i mer kryddor om det behövs.
5. Servera med ris!