Efter:


Grekisk fiskgratäng :)

Före:


Älskar bagels....

Ska testa att göra bagels till helgen och recept är från:
 http://cupcakesfluffan.blogspot.com/2011/02/bagels.html

Tänk er varma/rostade bagels med cream cheese, rökt kalkon och gurka mmmmmhhh... det vattnas i munnen!!!

BAGELS ca 20 stycken 
 
Steg 1 Poolish: 300 g vatten 25 g jäst 300 g vetemjöl med hög proteinhalt 30 g honung
Steg 2 poolishen från steg 1 300 g vatten 25 g jäst 800 g vetemjöl med hög proteinhalt 30 g matolja 15 g havssalt
ägg till pensling sesam- eller vallmofrön till garnering

Gör så här
Steg 1: Rör samman ingredienserna till en smet och låt den stå i rumstemperatur i 2 timmar eller i kylen över natten.
Steg 2:
  1. Blanda poolishen med övriga ingredienser utom oljan och saltet. Arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter, eller för hand minst dubbelt så länge. Tillsätt oljan och saltet och arbeta degen i ytterligare 10 minuter. Degen skall vara seg och elastisk. Låt den vila i bunken i 1 timme.
  2. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Jag vägde upp degbitar på ca 90 gram, då blev det 19 stycken. Rulla bitarna till 30 cm långa strängar och sätt samman dem till ringar. Nyp ihop dem ordentligt i skarven så att de inte öppnar sig under jäsning och gräddning. Lägg bröden på mjölat bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Koka upp vatten i en vid kastrull. Lägg i två eller tre degringar i taget i vattnet och låt dem sjuda i 1 minut på varje sida. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på galler.
  5. Pensla bröden med uppvispat ägg och doppa dem sedan i sesam- eller vallmofrön. Lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper.
  6. Pensla bröden med uppvispat ägg och doppa dem sedan i sesam- eller vallmofrön. Lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper
  7. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter, tills de fått lagom med färg.


Lägger upp bilder på resultatet :D